Lima gol tahap terbaik

HANOI: Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang

Demikian kesimpulan yang boleh mengambarkan m!si besar skuad Harim@u Malaya membvru kemenangan kedua dalam kempen Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 men3ntang Vietnam di Stadium My Dinh, malam esok.

Sekali pun ranking dunia tuan rumah lebih baik berbanding skuad kebangsaan dan rekod dua perlawanan ter@khir di venue berkenaan lebih memihak kepada Vietnam, peny3rang Syafiq Ahmad berasakan semua itu sudah boleh dikenang sebagai sej@rah.

Untuk perlawanan esok, saya tidak pasti apa perbezaan antara yang sekarang dan ketika Piala AFF tahun lalu. Tetapi sudah pasti ia akan jadi lebih baik untuk Malaysia dan juga Vietnam.

Untuk yang sekarang, kami adalah pasukan yang baharu malah cara bermain pun pasti berbeza, katanya ketika ditemui pada sidang media pra perlawanan di sini, hari ini.

Syafiq kini berada pada tahap terbaik apabila mel3dak lima gol dalam tiga perlawanan ter@khir di pentas antarabangsa termasuk hatrik ketika membelas@h Sri Lanka 6-0 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada Sabtu lalu.

Bagaimanapun, peny3rang Johor Darul Tazim (JDT) itu masih berasakan banyak lagi kerja yang perlu dilakukannya, bermula dengan pertemuan dengan Vietnam malam esok.

Saya sudah buat yang terbaik sebelum ini, namun masih banyak kerja yang perlu saya lakukan, katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *